Sari navigarea

        Un loc de munca intr-un colectiv tanar si prietenos, entuziasm in indeplinirea sarcinilor de serviciu – toate bune si frumoase. Un coleg nou, mai tanar decat tine, mai prietenos decat toti ceilalti colegi la un loc – se semnaleaza o problema… Mai ales atunci cand tu esti casatorita.
     
     A fost, pe rand, cea mai pasionala relatie pe care ai avut-o, dragostea vietii tale, sotul tau mult-adorat in mod oficial si legal. Aveti impreuna un camin, la a carui scenografie ati muncit din greu ca sa fie cat mai pe gustul vostru; o legatura profunda si infloritoare, mai ceva ca-n povesti; visuri de viitor cu o gloata de copii. Si totusi… Ceva iti lipseste. Si aici intra in scena colegul mai sus amintit.
    
     In preajma lui, ti se intampla ceva inimaginabil, inexplicabil, extrem de intrigant si… terifiant de-a dreptul.
     Fie iti tremura tigara intre degete, fie versi apa pe langa ceasca de cafea, fie ti se poticneste glasciorul in tremurul buzelor. Uneori reusesti cu succes sa-ti pastrezi sangele rece, dar numai uneori… Si atunci, razbunatoare, il naucesti – in dulcele tau stil caracteristic – cu replici acide, priviri cu puncte de suspensie, pentru ca sa inchei triumfal cu o masurare din ochi „dal sotto in su”, care te face sa te simti mult mai matura, mai inteleapta si inaccesibila decat esti in realitate, iar pe el mult mai pici si mai nestiutor. Chiar daca in general te trec toate apele cand aveti ocazia sa stati putin impreuna, abia astepti sa-l revezi, il pandesti, ii cauti compania, privirile, complimentele si replicile ambigue si incitante. Iar el parca ar pricepe ceva-ceva si e gata oricand sa speculeze astfel de momente de slabiciune din partea ta.
    
     Oare cum si de ce ti se intampla una ca asta tocmai tie? Oare cineva, acolo sus, se tine de farse? Ce asteptari poti avea de la o asemenea relatie? Si, mai important, pana unde iti poti permite sa mergi?
    
     Ei bine, nu e cazul sa disperi. Nici macar sa te ingrijorezi un pic.
     Respectivul tanar nu e altceva decat o reminiscenta nostalgica a pierdutei tale libertati adolescentine, din vremea in care savurai nestingherita ocheadele pofticioase ale barbatilor si flirtai in voie cu tipii care aratau mai delicios; pur si simplu, e vorba de o etapa de verificare si asteptare a confirmarii puterii tale de seductie, in conditiile in care ai dobandit un alt statut, nu mai esti o femeie chiar libera, trebuie sa respecti niste reguli noi, sa-ti auto-impui bariere, granite, limite.
     Apoi, chiar daca idealul tau masculin te asteapta chiar acasa, colegul ramane o ispita, o prada usoara si nepermisa tie, care cu atat mai mult te incita. E un amestec de inocenta si perversitate, adrenalina in stare pura, focul cu care adori sa te joci; in el gasesti montaigne-russe-ul pe care il poti porni si opri dupa propriile capricii, portia zilnica de piper, chilli, paprika s.a.m.d.
    
     Cand e cazul sa te opresti? Asta, daca vei mai fi in stare…?!
     Despre partea asta, ca sa parafrazam un vers celebru, poti sta linistita: atunci cand suspansul va incepe sa dea semne ca se evapora, te vei retrage singura, cu eleganta, dar si cu viteza maxima.
    
     Si, pana la urma, fie vorba-ntre noi: un sarut-doua-trei, din datele pe care le avem, n-au ucis pe nimeni pana in prezent; poate doar in cazuri de vampirism…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: