Sari navigarea

Mai scutiti-ma cu Selinga si Ovoidul vostru!

Noua participare a romanilor la vestitul eveniment e penibila de la A la Z.

1. Fiindca e ridicol ca un castigator de loc 3, un clasat in motul Europei, sa se prezinte la acelasi concurs cu ideea fixa ca, de fapt, merita premiul I. 2. Fiindca e stupid sa urci in avion cu surle si trambite, in timp ce te bazezi pe o reprezentatie subreda si mediocra, ce scartaie asurzitor din toate incheieturile. 3. Fiindca te vei face de cacaua cafelei fara lapte si vei sterge amintirea unui moment frumos si valabil, dand peste el cu mare ravna cu radiera esecului.

Lieber wenig!, zice neamtul si stie el ce spune. Dar nu, dom’le, romanul n-are limite, mai ales cand vine vorba de lipsa bunului-simt; are obrazul gros ca un cartof in coaja veche si e nesatul, nu recunoaste cand a capatat suficient, tot mai cere, tot mai vrea si ajunge ca broasca din fabula, care a halit pana n-a mai incaput pe unde se strecurase in camara. Dar sa nu uitam nici harul romanului eurovizionat de a se automatiriza, de a se vedea mereu nedreptatit si sabotat! Desigur, buna traditie a fost onorata si anul acesta.

Pe scurt, asa cum in prima seara de semifinala, printre merituosi a scapat si insipida, incolora, inodora din San Marino (la anu’ astept cu viu interes Andorra, Monaco, Liechtenstein, Luxemburg, Gibraltar, Vatican…), in cea de-a doua seara au scapat vreo 3-4, printre care si ai nostri, desigur, in detrimentul unora cu adevarat indreptatiti sa se califice. Pai ia ganditi-ta putin! Textul cantecelului e pulbere din cea mai fina: este compus din maxim 5 fraze, in timp ce mesajul e sublim, dar subtil pana la a lipsi cu desavarsire, iar melodia nu se inscrie defel in genul cantabil-memorabil. Gaselnita cu claviatura in forma de cerc e de tot rasu’-plansu’, mai ales ca diametrul cercului e mult prea mic, iar interventiile lui ovi la clapa, cel mult doua la numar, sunt foarte graitoare pentru inutilitatea acelui obiect suspendat (si, din pacate) identificat. Ingenunchierea Paulei e desueta precum bilele de naftalina din dulapul cu dantele ingalbenite al strabunicii, gestul galant al lui Ovi si imbratisarea falsa, fortata, venind sa intregeasca un spectacol al gustului indoielnic si al transpiratiei care a stat de surogat pentru ceea ce trebuia sa fie inspiratie. Bombastic, gol, ca o bula de sapun. Cat despre tinuta corpolentei maramuresence cu pometii stralucind de sanatate, ce sa mai zic? Parca scapase dintr-o casa de toleranta. Vulgar 101%!

Asa ca, avand in vedere ca sunt 26 de tari inscrise in faimosul concurs, ai nostri au toate sansele sa se califice glorios pe locul 27.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: