Sari navigarea

Daca, in vremurile trecute, romanul se mandrea nevoie-mare ca e frate cu codrul, acum si mai abitir se mandreste, de data asta cu sora-sa, pre numele ei, lenea. Dintre miile de dovezi in acest sens, amintesc numai doua, fiindca le am proaspete in minte si fiindca nu dispun de mai mult timp.

Am citit ieri noapte un articol despre o adolescenta, care, suferind de o afectiune neobisnuita, manifesta intoleranta alimentara grava, astfel ca, in ultimii 5 ani, a consumat cu precadere cartofi prajiti si branza, foarte rar cartofi fierti si paste simple. Ideea articolului era ca ar fi slabit nesanatos de mult si asta si transmitea titlul. Pozele prezentate nu prea se potriveau cu mesajul, dar, in fine, asta e o cu totul alta poveste. Ei bine, ce credeti ca au inteles aproape toti comentatorii articolului? Ca fata procedeaza asa fiindca e dusa cu pluta, iar parintii ei, si mai dusi, din moment ce o incurajeaza in acest sens. Unele muieri se gandeau chiar sa preia modelul, fiind convinse ca e vorba de vreo dieta-minune. In mod evident, lenea ii impiedicase sa parcurga mai mult decat titlul si imaginile, tragand concluzii pripite si aberant-ilare.

O a doua dovada proaspata se leaga de un utilizator de FB, care, proaspat insinuat in lista mea de asa-zisi “friends”, m-a abordat pe chat. Dupa un foarte scurt schimb de amabilitati preaconventionale, ma intreaba ce varsta am. Ii atrag atentia ca asta se vede limpede pe pagina mea, in sectiunea “About”. Dupa vreo doua zile, gasesc o alta intrebare pe chat: unde poate vedea ceea ce scriu, respectivul comitand si el ceva texte rimate. Siderare totala. In primul rand, cauzata de logica. Adica, din moment ce ai conchis ca scriu, inseamna ca ai vazut asta undeva, nu? Pai tot acolo trebuie sa cauti si restul, ma gandesc. In al doilea rand, si amanuntul asta apare la aceeasi sectiune “About”. Sau crezi ca am trecut acolo “Writer at…” asa cum fac unii de posteaza la misto ca ar lucra “la un ciorap” sau “la portofelul lu’ tati”?? Clar, nu asta e explicatia reala. Singura explicatie plauzibila e legata de faimoasa si preaiubita lene. Lene pana si in a citi un profil de FB, ce numara doar cateva randuri scrise razlet. Atunci, ce sa mai comentam ca ne e greu sa parcurgem un articol de 4-5 paragrafe?! Pffff… :3

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: