Sari navigarea

Nu mi-e niciodată silă să mă trezesc dimineaţa, nu mi-e niciodată lene să mă dau jos din pat. Nu simt iritare fiindcă volumul e prea ridicat pe BBC News sau Mezzo pentru capul meu încă înceţoşat de somn. Nu-mi simt ochii răniţi de lumina crudă şi acră a zorilor; şi nici sufletul.

Nu duc deloc dorul frişcăi şi al scorţişoarei în cafeaua de trezire, nici măcar al laptelui, dacă se întâmplă să lipsească din frigider. Nu mi-e prea cald sau prea frig. Nu-mi trece nici o secundă prin cap că s-ar apropia cumva sfârşitul lumii dacă nu capăt imediat ciocolată cu portocale sau ardei umpluţi, ostropel ori îngheţată de lămâie verde ş.a.m.d.

Nu mă tem, nu mă agit, nu mă simt în plus, nici în minus; nu mi-e dor, nu mi-e poftă, nu jinduiesc, nu am momente de anxietate sau apatie. Nu mă doare stomacul, nu mă supără coloana, nu sufăr de migrene şi muşchii mei nu simt vreo nevoie acută de masaj.

Mă simt sătulă, la o adică, şi cu un covrig şi o cafea pe zi, accept (şi chiar cu plăcere) să beau Fanta sau Cola sau altă prostie d-asta, nu strâmb din nas în faţa fast-food-ului, nu mă simt pedepsită pentru că nu am la îndemână pic de alcool.

Apartamentul nu e nicicum prea strâmt sau lucrurile prea înghesuite. Şi nu trebuie niciodată să trag de mine şi să duc muncă de lămurire cu propria mea persoană, ci îmi face o plăcere nebună să profit de momentele tale de absenţă ca să pot strânge, curăţa şi ordona în voie. Fiindcă, dacă ai fi acasă, nu mi-ai permite; dar, ştiu bine că ai nevoie de ajutor şi înăuntrul tău te bucuri de rezultat, cu toate că, dintr-un respect excesiv, ţi-e jenă să recunoşti.

Nu-mi doresc decât să-ţi stau undeva în preajmă şi să mă uit la tine. Să mă uit aşa, în neştire, cum cânţi la clape, cum eliberezi în aer rotocoale perfecte de fum, cum respiri în somn şi să nu contenesc nicicând să mă minunez ce om frumos eşti.

Toate lucrurile mărunte şi mai puţin mărunte, despre care cred cu tărie că mă definesc şi mă compun zi de zi, în prezenţa ta dispar. Pur şi simplu.

Da, când sunt cu tine, sunt fericită şi atât.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: